SPOOON 1-2-3

Téli sali

2015. február 02. - Bezzegh Éva

A saláták nem mindig készülnek nyers hozzávalókból, és az sem kritérium, hogy hidegen tálaljuk. Jelen esetben egy tepsiben készülő saláta ötlete fogalmazódott meg a fejemben, amit kínáláskor beborítottam rukolával. A gyerekek (is) imádták.

LANGYOS SÜLT RÉPA-DATOLYA-KÓKUSZ SALÁTA RUKOLÁVAL

hozzávalók

1 nagy répa

10 szem magozott datolya

2 marék kókuszchips

2ek dióolaj

1 narancs leve és héja

kevés és bors

1kk chilipehely

1ek juharszirup

2 marék rukola

A répát megmosom, felkockázom, a datolyát vékonyan felszeletelem, majd egy keverőtálban összeforgatom a dióolajjal, a juharsziruppal, a narancs kifacsart levével és lereszelt héjával, a sóval és a borssal valamint a chilipehyellyel. Az egészet egy sütőpapírral bélelt tepsire borítom, a darabokat egyenletesen elrendezem, és 160 fokon 25-30 perc alatt megsütöm a hozzávalókat. Sütőből kivéve megszórom rukolával, és az összefogott sütőpapírról tányérokba csúsztatom a langyos salátát.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr7118090458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása