SPOOON 1-2-3

Megint villámlik

2015. január 30. - Bezzegh Éva

Rajongok a gyors kajákért. Nem a gyorskajákért, hanem a gyors kajákért. Értjük? Azaz, nem a gyorséttermi, feldolgozott, műanyagokkal tuningolt szemét, hanem a nyers alapanyagokból gyorsan elkészíthető ételek a kedvenceim a főzés terén. Ezért nálam gyakran "villámlik" a konyhában. Ezúttal is.

EGZOTIKUS GOMBÁKKAL, ZELLERSZÁRRAL ÉS TÖRÖKMOGYORÓVAL PIRÍTOTT RIZSTÉSZTA

hozzávalók

2 tálca shitake gomba

2 tálca shimeii gomba

2 zellerszár

2 marék törökmogyoró

1 zacskó rizstészta

2ek dióolaj

2ek szezámolaj

2ek szójaszósz

2ek halszósz

2 gerezd fokhagyma

½ lime leve és héja

A risztésztát sós, gyöngyöző vízben 5 perc alatt puhára főzöm. A grillserpenyőt füstölésig hevítem. A gombákat megmosom, a shimeii tönkjét levágom, a shitaket és a zellerszárat vékony csíkokra szelem. A mogyorót, a gombákat és a zellerszárat gyors egymásutánban külön-külön a serpenyőben szárazon megpirítom, majd a mogyoró kivételével összeforgatom a lecsöpögtetett tésztával. Az olajakat, a szójaszószt, a halszószt, a zúzott fokhagymát, a citrom levét és héját elkeverem, a gombás tésztára öntöm, átforgatom, hogy az öntet mindenütt bevonja, majd az egészet visszateszem a serpenyőbe és rázogatva lepirítom. Tálalás előtt a durvára vágott pörkölt mogyoróval szórom meg.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr3318090454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása