SPOOON 1-2-3

Keletszerelem

2014. augusztus 23. - Bezzegh Éva

Ritka manapság, hogy nem a kókusztejhez, korianderhez, gyömbérhez, halszószhoz és egyéb keleti fűszerekhez nyúlok, már amikor egyáltalán nyúlok. Teljesen bedaráltak ezek az ízek. Olthatlan, perzselő szerelem ez pláne, hogy még legtöbbször chilivel is hevített. Ez alkalommal csak a nyelvem maradt csípős, a fogásból mellőztem a Kis Pirost.

CSIRKÉS KÓKUSZOS RÉPA-ÉDESKÖMÉNYSALÁTA AVOKÁDÓVAL ÉS PIKÁNS KÓKUSZTEJES ÖNTETTEL

hozzávalók

1 répa

1/2 avokádó

1/4 édeskömény

1 marék kókuszchips

hagymacsíra

fekete szezámmag

a csirkéhez

1 csirkemell

1dl kókusztej

1ek rizsecet

1/2 lime reszelt héja

1kk

1cm friss gyömbér

1kk őrölt koriander

az öntethez

1dl kókusztej

1 gerezd fokhagyma

1cm friss gyömbér

1ek halszósz

1/2 lime leve

1/2 csokor korianderzöld

A csirkét a kókusztej, reszelt gyömbér, lime-héj, rizsecet, só és őrölt koriander elegyébe bepácolom. Egy vasserpenyőt alaposan felforrósítok, majd a csirkéket beleteszem, és mindkét oldalukat megsütöm. (Túlsütni csak annak ér, aki kimondottan a kiszáradt madarat szereti!)

Amíg a csirke sül, a répát meghámozom és julienne-re darabolom. Az édesköményt félbe vágom, és vékonyan felszeletelem, majd egy mélytányér aljában elrendezem. Az öntethez a kókusztejet elkeverem a halszósszal és a kifacsart lime-lével, belereszelem a fokhagymát és a gyömbért, hozzáadom az apróra vágott korianderzöldet, az egészet alaposan eldolgozom, és összeforgatom a répacsíkokkal, amit aztán az édesköményre halmozok, arra pedig avokádó-szeleteket teszek. Végül a megsült csirkét felcsíkozom, megpúpozom vele a salátát, zárásnak egy kis csomó csírát teszek a torony tetejére, és fekete szezámmaggal illetve kókuszchipsszel szórom meg.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr3218090416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása