Hogy egy tojáshab mire képes... mindig elámulok rajta, mennyire habkönnyűvé képes varázsolni sokmindent. Most például ezt a reggeli fogást.
SZÁRÍTOTT PARADICSOMPESZTÓS SONKÁS FETÁS FELFÚJT
hozzávalók
4 tojás
1ek szárított paradicsompesztó (DM)
1kk só
5dkg parmezán sajt
5dkg feta sajt
2 szelet pármai sonka
díszítésnek oregánó és fejete szezámmag
A tojássárgáját a pesztóval, a sóval és a parmezánnal alaposan elkeverem. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem, és a darabokra tépkedett sonkával együtt óvatos mozdulatokkal beleforgatom a pesztós tojássárgájába. A masszát kisebb darabokra vágott sütőpapírral bélelt muffinrofmákban szétosztom, fetát morzsolok a muffinok tetejére, meghintem oregánóval és fekete szezámmaggal, majd az egészet 190 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütöm.
Éva