Ezt a fogást igazából nem tudtam eldönteni, hogy egy adott menüsor elejére vagy végére biggyesszem. Aztán ara jutottam, hogy ha zöldsalátával kiegészítem, akkor mindeképp előétel lesz belőle, de ha nem, akkor akár előételként, akár a menü zárásaként desszert gyanánt is tálalhatom. Ki-ki döntse el magának, hová időzíti.
KAPROS-LIME-OS KÖRTESALÁTA VANÍLIÁS-MÉZES GORGONZOLATFAGYIVAL
hozzávalók
4 körte
az öntethez
1 lime reszelt héja és 1/2 lime leve
1/2dl szőlőmagolaj
1ek aprított kapor
pici só
frissen őrölt bors
a fagyihoz
150g gorgonzola sajt
150g tejföl
3ek méz
1 rúd vanília
A fagyihoz a gorgonzolát, a mézet, a tejfölt és a vanília kikapart magját egy robotgépben krémesre összedolgozom, és egy kis dobozban lezárva beteszem a fagyasztóba egy pár órára.
A salátát csak tálalás előtt állítom össze. Ehhez az öntet hozzávalóit alaposan elkeverem, a körtét megmosom, vékonyan felszeletelem összeforgatom a dresszinggel, tányérokra halmozom, gorgonzolafagyit kanalazok rá, és lehelletnyit megborsozom. Igény szerint lehet hozzá (pekán)diót is kínálni.
Jó étvágyat!
Éva