SPOOON 1-2-3

Egyet előre, egyet hátra

2014. február 17. - Bezzegh Éva

Ezt a fogást igazából nem tudtam eldönteni, hogy egy adott menüsor elejére vagy végére biggyesszem. Aztán ara jutottam, hogy ha zöldsalátával kiegészítem, akkor mindeképp előétel lesz belőle, de ha nem, akkor akár előételként, akár a menü zárásaként desszert gyanánt is tálalhatom. Ki-ki döntse el magának, hová időzíti.

KAPROS-LIME-OS KÖRTESALÁTA VANÍLIÁS-MÉZES GORGONZOLATFAGYIVAL

hozzávalók

4 körte

az öntethez

1 lime reszelt héja és 1/2 lime leve

1/2dl szőlőmagolaj

1ek aprított kapor

pici 

frissen őrölt bors

a fagyihoz

150g gorgonzola sajt

150g tejföl

3ek méz

1 rúd vanília

A fagyihoz a gorgonzolát, a mézet, a tejfölt és a vanília kikapart magját egy robotgépben krémesre összedolgozom, és egy kis dobozban lezárva beteszem a fagyasztóba egy pár órára.

A salátát csak tálalás előtt állítom össze. Ehhez az öntet hozzávalóit alaposan elkeverem, a körtét megmosom, vékonyan felszeletelem összeforgatom a dresszinggel, tányérokra halmozom, gorgonzolafagyit kanalazok rá, és lehelletnyit megborsozom. Igény szerint lehet hozzá (pekán)diót is kínálni.

Jó étvágyat!

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr5718090218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása