SPOOON 1-2-3

Rajongás

2014. február 15. - Bezzegh Éva

Rajongtam már sokmindenért életemben. A mai napig tudok végletesen rajongani. Rendkívül kritikus vagyok ezzel együtt, de az elismeréssel sem fukarkodom - nálam ez a két pólus együtt jár. A konyhaművészetben rajongok konyhákért, mint pl. a thai vagy az újragondolt magyar, rajongok éttermekért, mint a Borkonyha, a Zóna, a Laci?Konyha!, Az Olimpia, a Kistücsök, a Mandula, a Rosenstein, és még sorolhatnám... és alkotókért, akik fáradhatatlan energiával és kimeríthetetlen fantáziával mutatnak nekünk utat a egészségesebb, a változatosabb étkezésben, a praktikus, gyors és nem útolsó sorban a szívvel és lélekkel történő, lelkes főzésben, mint például Jamie.

A paleora váltás óta a rajongásom legújabb alanya az az Elana Amsterdam, akiről már korábban tettem itt említést. Olyan sütiket, nassokat készít, amelyek egyrészt pofátlanul egyszerűek, másrészt rém ötletesek - ezekkel együtt a megváltozott étrendem is teljesérékű élvezeti faktor tud lenni, nincs nélkülözés, nincs megalkuvás, nincs lemondás. Az pedig csak egy bónusz, hogy a gyerekeim is imádnak minden paleo cuccot, amit készítek (a paszternákpürét leszámítva. :D)

A lenti receptet szintén Elana egyik alkotása ihlette, mint a múltkori kakukkfüves-parmezános kekszet, azonban ahogy az nálam lenni szokott, mind az összetételen, mind az arányokon változtattam, hogy találkozzon a saját ízlésemmel.

ELANA CITROMOS-MÁKOS PALEO MUFFINJA... kicsit másként

hozzávalók

1/2 bögre mandula- és kókuszliszt vegyesen

2 citrom reszelt héja és egy 1 leve

1ek mák

1/2 bögre nyírfacukor/méz

1/2kk

1/2kk sütőpor

4 tojás

1/2 bögre kókuszolaj/olívaolaj (lehet vegyesen is)

1kk kurkuma

A száraz hozzávalókat egy robotgépben elegyítem, majd a robotgép tartályába beleteszem a nedveseket is, az egészet összedolgozom, végül evőkanalanként kapszlikkal bélelt mini muffinformákba adagolom. 20 percig sütöm 180 fokra előmelegített sütőben, majd hagyom hűlni, hogy szépen leválasztható legyen róla a papír. Nem paleósok adhatnak hozzá 100g túrót is a vicc kedvéért.

Itt az eredeti. Remek ötlet ismét, Elana! Köszönet érte.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr6918090338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása