SPOOON 1-2-3

Mindig nyerő

2014. február 03. - Bezzegh Éva

Az egyben sült csirke nálunk mindig nyerő. A családban azért, mert bárhogy készítem, szeretik, nekem meg azért, mert nincs fele faxni: reggel pár perc alatt bepácolom valamibe, este vagy másnap meg megsüti a sütő. Van, hogy ugyanúgy készítem: leggyakrabban csak sóval, borssal pácolom egy napig, és úgy sütöm meg 180 fokon másfél óra alatt, vagy Jamie citromos-fokhagymás receptjéért nyúlok, esetleg épp zsályával érlelem kefírben - ezek a jól beváltak. De ha van ihletem, nekiszaladok egy-egy új ízkombinációnak. Most "a" hamis ázsiai saláta ihlette a fűszerezést. Adott volt, hogy távol-keleti irányba tolom el az ízeket.

FŰSZERES KÓKUSZTEJBEN PÁCOLT EGYBEN SÜLT THAI CSIRKE

hozzávalók

1 egész csirke

1ek

a páchoz

400ml kókusztej

2 lime leve és reszelt héja

4 gerezd fokhagyma

3cm friss gyömbér

1 citromnád

5ek halszósz

1ek zöld/piros/sárga curry paszta

3 kaffir lime levél

A csirkét megmosom, alaposan bedörzsölöm a sóval. A pác hozzávalóit a kaffir lime levél kivételével egy robotgépben összepürésítem, és a sós madárra öntöm, amit aztán a "fürdővizével" és a lime levelekkel együtt dobozba zárok. Érlelhetem egy vagy akár több napig is, mindenesetre alkalmanként sékelni kell egyet a dobozon, hogy a marinád atomhatása mindenütt érvényesüljön, és az át tudja hatni az állat minden porcikáját. Amikor úgy döntök, 180 fokra előmelegített sütőben sütöm meg őfelségét mindenestől másfél óra alatt, alkalmanként locsolgatva a kisült zsírral keveredett páclével. A korábban posztolt ázsiai salátával tálalom.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr2818090322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása