SPOOON 1-2-3

Zsír! Zsír! Zsír!

2014. január 27. - Bezzegh Éva

Méghogy a zsír rossz! Meg hogy óvakodnunk kéne a zsíros ételektől! Nos, kérem, nem a zsír az ember legnagyobb ellensége, hanem a gabona és a finomított cukor! Zsírból igazság szerint annyit ehetünk, amennyi belénk fér, ha a többit dobjuk. Zsírra nagy szüksége van a szervezetünknek: sok vitamin abban oldódik, az agyunk, az izmaink, a belső szerveink működését garantálja. Furcsa ellentmondásnak tűnik, de ha tisztes mennyiséget fogyasztunk zsírból, a szervezetünk nem érzi szükségét, hogy raktározza pánikszerűen az ínséges időkre. (Még egyszer: feltéve, ha a gabonát, cukrot mellőzzük!) Ellenben ha megspóroljuk magunktól a jótékony zsírokat (telítettet és telítetlent egyaránt, nem hidrogénezett, feldolgozottat), akkor beindul a riasztórendszer, és megkezdődik a tartalékok felhalmozása mindenből, amiből csak lehet. Szóval ne sajnáljuk magunktól a zsíros, finom falatokat, ha formában szeretnénk maradni és az egészségünket is meg kívánjuk őrizni. Íme egy csupa zsír reggeli, amiben mind az avokádó, mind a lazac, mind pedig a tojássárgája bővelkedik a zsírban.

FÜSTÖLT LAZACCAL ÉS FÜRJTOJÁSSAL GRILLEZETT AVOKÁDÓ

hozzávalók

1 avokádó

100g füstölt lazac

6 fürjtojás

1 szál újhagyma

, frissen őrölt bors

1-2 szem koktélparadicsom

díszítésnek tökmagolaj

A grillsütőt fölül-alul bekapcsolom. Az avokádót megmosom, félbevágom, és héjastól egy sütőtálcára ültetem. Réfektetem a cafatokra tépett lazacolt, beleütöm a fürjtojásokat, és betolom a grillrácsok közé. Kb. 7-8 perc alatt megsütöm. Akkor van kész, ha a tojásfehérje megkötött. Tányérra teszem, sózom, borsozom, szeletelt újhagymával és koktélparadicsommal kínálom tökmagolajjal körbelocsolva. Aki igényli, kísérheti pirítóssal és/vagy salátával. Kanalat terítek hozzá.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr6918090318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása