SPOOON 1-2-3

Mexikói karácsony

2013. december 23. - Bezzegh Éva

Vendégeket vártunk három nappal karácsony előtt. Így adott volt a tematika, de mégsem szerettem volna klasszikus karácsonyi ízeket, ráadásul a fele létszámot gyerekek tették ki. Csavartam hát egyet a menün, és átfordítottam mexikóiba az ételsort, hogy ők is közelebb érezhessék magukhoz, ami így a következőkből állt össze: lime-os avokádó mousse, rákos sajttal sült nachos, ananász gazpacho, kokorica sörrel locsolgatott egyben sült mexikói fűszerezésű karajból készült fajitas házi tortillával, végül pedig kardamomos-pekándiós-mézes narancsflan, a felnőtteknek fűszeres forró kukoricasör. Minden terv szerint sikerült. Csak a sütőben sült fahéjas-almás enchilada maradt le a végén, mert elfogyott a méz... Azt is pótolom a napokban. Addig jöjjenek sorra az említett fogások receptjei az év végéig, amelyek egyike-másika akár a karácsonyi, akár a szilveszteri menübe remekül beillszthetők.

AVOKÁDÓ MOUSSE

hozzávalók

2 avokádó

125g natúr sajtkrém (én jobb híján Philadelphiát használtam, de kókusztejjel is érdemes kipróbálni - úgy ráadásnak paleo)

1 lime leve és héja

1 csipet

frissen őrölt bors

lehelletnyi méz

2 zselatinlap

2 tojásfehérje

díszítésnek extra lime és korainderzöld

A zselalinlapokat hideg vízbe áztatom. Az avokádót ketté vágom, kimagozom, és a húsát egy robotgépbe kanalazom. Belereszelem a lime héját, hozzáöntöm a kifacsart levét, hozzáadom a krémsajtot, a sót, borsot és mézet, majd magas fokozaton pürésítem, és jól felhabosítom. A zselatinlapokat kifacsarom, 2ek forróvízben csomómentesen feloldom, és hozzádolgozom az avokádókrémhez. Végül kevés sóval a tojásfehérjét kemény habbá verem, és óvatosan a krémbe forgatom. A kész mousse-t tálkákba adagolom, és pár órára hűtőbe teszem, hogy megdermedjen. Egy cikkely lime-mal és egy korianderlevéllel kínálom.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr718090274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása