SPOOON 1-2-3

Mindent bele

2013. május 29. - Bezzegh Éva

Kicsit olaszos ízvilág, egy halom vitamin és minimális főzési idő.

TAVASZI ZÖLDSÉGLEVES PARMEZÁNNAL ÉS FÜRJTOJÁSSAL

hozzávalók

4ek olívaolaj

4 szál újhagyma

4 gerezd fokhagyma

2dl fehérbor

1 kis karalábé

3 kis sárga cukkíni

3 kis zöld cukkíni

5 szál zöldspárga

5 szál fehérspárga

1.5l zöldségalaplé

1 csokor vegyes zöldfűszer (én kakukkfüvet és majoránnát használtam)

1 tálca (15db) fürjtojás

1 nagy marék spenót

100g parmezán plusz extra a tálaláshoz

1/4 citrom leve

1tk méz

frissen őrölt bors

Egy főzőedényben felhevítem az olajat. A hagymát hosszában felvágom, 3-4 centikre darabolom, és megdinsztelem az olajon. Belereszelem a fokhagymást, illatozásig pirítom, majd felöntöm a borral. A spárgát, ha szükséges, megtisztítom, szintén 3-4 centis darabokra szelem. A cukkínit és a karalábét megmosom, a cukkíni végeit levágom, és mindent 1cm átmérőjű, ugyancsak 3-4 centis hasábokra vágok. A zöldségeket a forró alaplével és a zöldfűszerekkel együtt a hagymához adom, felforralom, majd visszaveszem a lángot, és addig főzöm a levest, amíg minden meg nem puhulnak a zöldségek. Az egész nem tart tovább 10 percnél. A főzési idő felén túl beledobálom a levesbe a megmosott tojásokat és spenótleveleket. Amikor a leves kész a spenót is összeesett, ízesítem szükség szerint sóval, borssal, citromlével, mézzel, belereszelem a parmezánt, és forrón tálalom extra sajttal.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr7718090172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása