Kicsit olaszos ízvilág, egy halom vitamin és minimális főzési idő.
TAVASZI ZÖLDSÉGLEVES PARMEZÁNNAL ÉS FÜRJTOJÁSSAL
hozzávalók
4ek olívaolaj
4 szál újhagyma
4 gerezd fokhagyma
2dl fehérbor
1 kis karalábé
3 kis sárga cukkíni
3 kis zöld cukkíni
5 szál zöldspárga
5 szál fehérspárga
1.5l zöldségalaplé
1 csokor vegyes zöldfűszer (én kakukkfüvet és majoránnát használtam)
1 tálca (15db) fürjtojás
1 nagy marék spenót
100g parmezán plusz extra a tálaláshoz
1/4 citrom leve
1tk méz
frissen őrölt bors
Egy főzőedényben felhevítem az olajat. A hagymát hosszában felvágom, 3-4 centikre darabolom, és megdinsztelem az olajon. Belereszelem a fokhagymást, illatozásig pirítom, majd felöntöm a borral. A spárgát, ha szükséges, megtisztítom, szintén 3-4 centis darabokra szelem. A cukkínit és a karalábét megmosom, a cukkíni végeit levágom, és mindent 1cm átmérőjű, ugyancsak 3-4 centis hasábokra vágok. A zöldségeket a forró alaplével és a zöldfűszerekkel együtt a hagymához adom, felforralom, majd visszaveszem a lángot, és addig főzöm a levest, amíg minden meg nem puhulnak a zöldségek. Az egész nem tart tovább 10 percnél. A főzési idő felén túl beledobálom a levesbe a megmosott tojásokat és spenótleveleket. Amikor a leves kész a spenót is összeesett, ízesítem szükség szerint sóval, borssal, citromlével, mézzel, belereszelem a parmezánt, és forrón tálalom extra sajttal.
Éva