SPOOON 1-2-3

Maradék

2013. május 09. - Bezzegh Éva

Nem ritka a maradék az "intenzív" háztartásban, ezért az ember ilyenkor átkapcsol kreatív üzemmódba, és összeüt valamit. Ami nekem megmaradt, az az előző napi lazacos töltött tök után egy kevés füstölt lazac, egy karika lágy kecskesajt. Volt még ilyen-olyan zöldség, zöldfűszer, citrom... és kenyeret is vettem a minap. 

TORMÁS-SNIDLINGES FÜSTÖLT LAZAC-RETEKKRÉM

hozzávalók

2-3 szelet jó minőségű füstölt lazac

1 karika (kb. 5dkg) krémes kecskesajt 

1 szál újhagyma

1 gerezd fokhagyma

2 retek

1tk friss citromlé

egy körömnyi méz

1/2cm reszelt friss torma (fagyasztóból)

1ek friss snidling

1ek olívaolaj

tálaláshoz magos pirítós, vaj, kapor, citromszelet, firssen őrölt bors

A krém hozzávalóit egyszerűen egy robotgépbe dobálom megmosva, megtisztítva, és krémesre pürésítem. Magos pirítóson tálalom friss kaporral, citromszelettel, frissen őrölt borssal.

Egyébként bármilyen más hallal, mint például a füstölt pisztráng, a füstölt hekk vagy a szardínia, remekül működik. Ha pedig a füstölt íz nem gyerebe, akkor itt a sima tonhalas verzió.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr4418090162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása