SPOOON 1-2-3

Kínban

2013. április 05. - Bezzegh Éva

Amikor egy hosszabb távollét után hazaérkezünk, többnyire üres a hűtő - már ami a friss alapanyagokat illeti. Nyilván, hisz az ember elutazás előtt igyekszik felélni és/vagy felpakolni minden romlandót, hogy ne vesszen kárba. Ez nyilván együttjár azzal, hogy visszaérkezéskor le kell mondjunk a gyümölcsös-zöldséges fogásokról. 

A mai reggeliztetés is komoly kihívások elé állított. Zabtej és szárazáru volt itthon, meg egy kóbor alma, amit az utazásról hoztunk magunkkal. Ezt sikerült...

MAZSOLÁS-MÁKOS KUSZKUSZKÁSA ALMÁVAL ÉS DIÓVAL

hozzávalók

3dl zabtej

1 marék kókuszreszelék

1 marék hengerelt zabpehely

1 marék mazsola

1/2 bögre mák

1/2 bögre kuszkusz

1 nagy ek méz

1 alma

1 marék dió

A zabtejet a kókusszal, zabpehellyel, mazsolával és mákkal felteszem főni. Amikor a tej már forró, belteszem a kuszkuszt, és addig keverem (pár perc), amíg kásás állagúvá nem válik a massza. Ekkor elzárom a tüzet, a kásában elkeverem a mézet, belereszelem az almát, végül durvára vágott dióval, esetleg reszelt csokival kínálom.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr3918090122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása