SPOOON 1-2-3

Lolasali

2013. március 29. - Bezzegh Éva

A gyereknél - bármilyen változtatosan és egészségesen igyekszünk táplálni - óhatatlan, hogy hullámokban hol jobb, hol rosszabb evő lesz, függően a hangulatától, a környezeti behatásoktól (aktuális barátok/osztálytársak étkezési szokásai), energiaigényétől, növekedési stádiumától, időjárástól, stb.

Az én nagyobbik lányom sem kivétel ezalól. Néha ettől fel is megy bennem a pumpa, aztán fogom magam, és inkább az ő szájízére szabom a készülő fogást, hogy biztosan megegye. Így született ez a saláta, amire az előzőekből megmaradt csirkéből tépkedtem kiegészítésnek.

LOLASALI - MOGYORÓS-DATOLYÁS RÉPASALÁTA

hozzávalók

3 répa

2 marék törökmogyoró

1 marék korianderzöld (ideális esetben, de nekem most csak medvehagymám volt - azzal is finom, vagy akár snidlinggel)

10 szem datolya

a dresszinghez

3ek olívaolaj

1 nagyobb mandarin leve

1ek nyers homoktövislé (elhagyható)

A répát megmosom, hámozatlanul legyalulom, egy keverőtálba teszem. A mogyorót, a datolyát és a kéznél lévő zöldfűszert egymás után egy késsel durvára vágom, és hozzákeverem a répához. A dresszinghez a hozzávalóket egy tálban elkeverem, és meglocsolom vele a salátát, amit aztán alaposan összeforgatok, és rövid időre hűtőbe teszek lefedve. Mivel a répa könnyen elernyed, érdemes nem túl sokáig tárolni a salátát fogyasztás előtt, hogy még ress, ropogós maradjon, de egy pici érlelés nem árt neki, hogy a datolya a kellően megpuhuljon, és az édes ízét kiengedje a dresszingbe.

Az ünnepek idejére sült bárány vagy sonka mellé köretnek ajánlom, vagy könnyű salátaként hideg sültek darabjaival megpúpozva.

Éva


A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr818090120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása