SPOOON 1-2-3

Igazi téli

2013. január 31. - Bezzegh Éva

Ezt az igazi téli salátareceptet az Olaszországban élő Judit barátnőmtől tanultam, ahogy a főzés szeretetét is nagyrészben, még tizenévvel ezelőtt, amikor itthon lakott, és egy baráti társaságot alkottunk. Abból az időből rengeteg, még ma is gyakran idézett, megmosolyogtató történet emlékét őrzöm. Amikor ezt a salátát készítettem, csak úgy tolultak a képek a fejembe. Sok időt mondjuk nem hagyott a folyamat, mert nagyjából öt perc alatt tányéron volt a fogás, de attól még jókat kuncogtam az elfogyasztása alatt is.

KÖMÉNYES NARANCSSALÁTA

hozzávalók

2 narancs

1 fej lilahagyma

1tk őrölt köménymag

3ek olívaolaj

frissen őrölt bors

A narancsokat késsel egészben meghámozom, hogy a gerezdek külső, kesernyés hjától is megfosszam a gyümölcsöt, majd vékonyra felszeletelem, és egy tálon elrendezem. A hagymát szintén megpucolom, félbevágom, felkarikázom, és a karikákkal megszórom a naracsszeleteket. Végül a salátát meglocsolom olívaolajjal, meghintem az őrölt köménnyel, és borsot tekerek rá. Grillhúsok mellé ajánlom, de magában sem utolsó.

Éva

Ui: Egy távolkeleti változatát is elkészítem ennek a salátának a napokban egy olyan öntettel, amibe római köményt, kardamomot, kurkumát és limelevet/-héjat teszek, a salátát pedig friss csilivel, olívabogyóval bolondítom. Képpel együtt jön a follow-upban.

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr3518090050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása