SPOOON 1-2-3

Party time! Excellent!

2013. január 30. - Bezzegh Éva

Ez az elhíresült mondás egy egykoron igen nagy népszerűségnek örvendő, ám annál bárgyúbb filmből, a Wayne's World-ből származik. A film bár számomra nézhetetlen volt és maradt is, a fenti felkiáltással messzemenőkig tudok azonosulni.

...És akkor most érdemes elképzelni, ahogy a család fokozatos elszivárgásával jómagam egyre feljebb csavarom a hangerőt, mígnem a kedvenc zeném üvölt a hangszórókból ünnepelve a frissen megszerzett átmeneti édes szabadságot, mindeközben turbó üzemmódra kapcsolok, és elkezdem gyártani az esti forralborozós, filmnézős pizsipartira a kísérő falatokat. Hátráltató tényező híján az ételek és italok villámgyorsan elkészülnek, a család hátrahagyata csatatér utolsó nyomai felszámolódnak, a megbeszélt film bekészítve, gyertyák betüzelve: minden készenlétben ahhoz, hogy az egy- két- illetve háromgyerekes anyák végre gyerekek nélkül is összeverődjenek, és adjanak egy estét az érzésnek, hogy amellett hogy anyák, továbbra is lányok ott legbelül kiforrott társasági igénnyel, fanyar humorral, mindenkori jókedvvel, enyhe züllési vággyal. 

Az estére készült egy hideg csilis-aszaltszilvás káposztakrémleves, egy thai ihletésű forró sütőtökkrémleves, fűszeres zöldségchips paszternákból, répából, céklából, édeskrumpliból, sütőtökből, néhány radikkios-kecskesajtos-diós kanapé almazselével (jön!) és ez a kardamomos sós-mézes popcorn. No, meg persze egy nagy adag körtepálinkával megbolondított csilis-fügés forralt bor 6, azaz hat liter vörösborból. Sejthető, hogy az este remekül sikerült köszönhetően a jó társaságnak, az őszinte beszélgetéseknek, a falrengető kacajoknak és nem utolsósorban a Diane Keaton és Jack Nicholson főszereplésével készült, persze nő által rendezett, egyszerűen megunhatatlan Minden végzet nehéz című filmnek.

KARDAMOMOS SÓS-MÉZES POPCORN

Nos, a sós-karamelláról már mindenki hallott, többnyire szeretik. Tekintve, hogy én itthon nem tartok cukrot, egyértelmű volt, hogy a mézes-sós utat fogom járni, ahogy az is, hogy beválik. Bevált.

hozzávalók

2ek olívaolaj

10dkg pattogatnivaló kukorica

10dkg vaj

1 púpos ek őrölt kardamom

1 púpos tk himalája

1-2ek méz

Az olajat egy fedeles edényben közepes lángon felhevítem, amikor már kellően meleg, beleborítom a kukoricát, azonnal lefedem, és folyamatos rázogatás mellett kipattogtatom addig, amíg két pattogás között 2-3mp eltelik. Közben egy másik edényben felolvasztom a vajat, megfuttatom benne a kardamomot, hogy kiengedje az aromáit. Elzárom alatta a gázt, és elkeverem benne a sót és a mézet, amíg teljesen fel nem oldódik. A kipattogott kukoricát végül megöntözöm a fűszeres édes-sós vajjal, és jól összeforgatom. Zsírpapírral bélelt tálban kínálom. 

Éva

Ui.: Aki nem szeretne odaégett kukoricát kockáztatni és/vagy nem szempont a bio, bártan használjon mikrós popcornt. Akárhogy is: ezt a filmet meg kell néznie. Egyszer. Kétszer. Százszor!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr4318090046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása