SPOOON 1-2-3

Pancettás-kéksajtos tészta

2012. november 20. - Bezzegh Éva

Egy, a carbonarához hasonló, ugyancsak férfias tésztaétel következik. Pancettával készül, ami feltekert, sóval érlelt császárhús. Főleg az olasz, de a spanyol kulinária is ismeri. Helyettesíthető más zsíros, érlelt sonkával, a füstölt bacon sem rossz válsztás, de az változtat az étel jellegén.

Kéksajtos tésztára itt is olvashattok egy ötletet.

PANCETTÁS-KÉKSAJTOS SPAGHETTONI

kell hozzá

fejenként 12 száraz vagy 18 dkg friss tészta (hosszú, pl. spaghettoni)

10 dkg pancetta (vagy más, zsíros sonkaféle, akár bacon is jó)

két-három szál újhagyma

1 dl tejszín

5 dkg kéksajt

egy marék kukorica

egy csokor friss petrezselyem

Alacsony lángon a felkokckázott pancettát süsd zsírjára, majd dobd hozzá a felkarikázott újhagymát és a kukoricát. Párold egy percig, öntsd fel a tejszínnel és morzsold bele a kéksajtot. Forgasd hozzá a kifőzött tésztát, törj rá borsot, sózni nem kell. Szórd meg petrezselyemzölddel.

Ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr9318089998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása