SPOOON 1-2-3

Hal a gőzkabinban

2012. november 20. - Bezzegh Éva

Tavaly karácsonyra kaptam egy bambusz párolót, ami az ázsiai konyha egyik legjellemzőbb konyhai felszerelése. 10-15 perc alatt elkészül benne a hús, a zöldség, hiszen a gőz forróbb, mint a forrásban lévő víz - emellett az ételek megőrzik színüket, ásványianyagtartalmukat, valamint a vitaminok nagy részét is.

Mivel zsiradékot nem használunk, az ételek íze enyhébb, visszafogottabb, úgy is lehet mondani, hogy jobban érvényesül az alapanyagok saját íze: a répa édessége, a brokkoli virágíze, a tengeri halak édes-sóssága. Ízesíteni ettől még lehet, a húsokat főleg. Most tőkehal készült fokhagymával és gyömbérrel.

Nem csak bambusz párolóban készülhet ez az étel, minden hasonló funkciót betöltő edény vagy készülék alkalmas lehet.

GŐZÖLT TŐKEHAL GYÖMBÉRREL ÉS FOKHAGYMÁVAL

kell hozzá

fejenként egy 20 dkg-os tőkehalszelet (legjobb, ha friss)

egy darabka friss gyömbér

2-3 gerezd fokhagyma

egy szál újhagyma

egy csokor korianderzöld

A halakat rendezgesd el a párolóban, sűtőpapíron biztosan nem ragad le. A megpucolt, reszelt gyömbért, az aprított fokhagymát és a felszeletelt újhagymát keverd össze és szórd meg gazdagon a halszeleteket. Kis sóval és borssal szórd meg, majd mehet is a párolás: 15 perc alatt átfő a hal. Tálaláshoz szórd meg aprított korianderzölddel.

Én párolt brokkolival tálaltam, de bármilyen könnyű körettel működik.

Ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr6918089990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása