SPOOON 1-2-3

Burrito

2012. október 25. - Bezzegh Éva

Előző nap megmutattuk a tortilla készítését, de a konyhakész változat is működik. Ha van tortillánk, szinte már burritónk is van - szinte bármivel tölthető.

A burrito annyit tesz spanyolul: "szamaracska". Az étel nevét valószínűleg a szamarak által cipelt, feltekert poggyász ihlette.

ZÖLDSÉGES BURRITO

kell hozzá

búzatortilla (recept itt), jó a konyhakész is

3-4 kápia paprika

20 dkg rizs (én jázmint használtam)

egy fej vöröshagyma

napraforgó- vagy olívaolaj

tejföl

korianderzöld

lime

A felaprított hagymát párold meg néhány evőkanál olajon, majd pirítsd vele fehéredésig a rizst. Öntsd nyakon fél liter hideg vízzel, sózd meg. Nagy lángon forrald addig, amíg a víz és a rizs szinte összeér, ekkor a tűzről levéve fedd le a lábast, s hagyd duzzadni a rizst legalább negyed-fél órát.

A kápiapaprikákat 200 °C-os sütőben süsd kissé szenesre, majd hámozd meg, magozd ki, a húsukat csíkozd fel.

Így állítsd össze a burritót: kend meg vékonyan tejföllel, halmozz rá egy jó kanál hagymás rizst, fektess rá néhány kápiaszeletet, facsarj rá lime-levet, szórd meg korianderrel, majd tekerd fel batyunak.

Ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr6318089962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása