Előző nap megmutattuk a tortilla készítését, de a konyhakész változat is működik. Ha van tortillánk, szinte már burritónk is van - szinte bármivel tölthető.
A burrito annyit tesz spanyolul: "szamaracska". Az étel nevét valószínűleg a szamarak által cipelt, feltekert poggyász ihlette.
ZÖLDSÉGES BURRITO
kell hozzá
búzatortilla (recept itt), jó a konyhakész is
3-4 kápia paprika
20 dkg rizs (én jázmint használtam)
egy fej vöröshagyma
napraforgó- vagy olívaolaj
tejföl
korianderzöld
lime
A felaprított hagymát párold meg néhány evőkanál olajon, majd pirítsd vele fehéredésig a rizst. Öntsd nyakon fél liter hideg vízzel, sózd meg. Nagy lángon forrald addig, amíg a víz és a rizs szinte összeér, ekkor a tűzről levéve fedd le a lábast, s hagyd duzzadni a rizst legalább negyed-fél órát.
A kápiapaprikákat 200 °C-os sütőben süsd kissé szenesre, majd hámozd meg, magozd ki, a húsukat csíkozd fel.
Így állítsd össze a burritót: kend meg vékonyan tejföllel, halmozz rá egy jó kanál hagymás rizst, fektess rá néhány kápiaszeletet, facsarj rá lime-levet, szórd meg korianderrel, majd tekerd fel batyunak.
Ádám