SPOOON 1-2-3

Cukkíni és harissza

2012. szeptember 04. - Bezzegh Éva

Folytatjuk a "gyorsan, hús nélkül" sorozatunkat. Persze ez a sorozat csak az én mindennapjaimban van jelen, de a legkevésbé sem tervszerűen; ha rámtör az éhség, nem opció az ételrendelés, mert nem bízom abban, hogy olyan minőségű alapanyagokból készült ebédhez jutok, amelyekből én főzök, ráadásul azt sem tudom, hogy milyen adalékanyagok kerülnek bele. Németországban most azt láttam, hogy minden étteremben, minden étel mellé oda van írva, hogy tartalmaz-e fagyasztott alapanyagot, ízfokozót, tartósítószert, allergén anyagokat - nem ártana egy hasonló szabályozás itthon sem.

Ami itthon volt, abból főztem.

MÓR CUKKÍNI

kell hozzá

fejenként egy kisebb cukkíni

pár gerezd fokhagyma

egy kiskanál harissza (arab, fűszeres paprikakrém)

egy darabka póréhagyma

késhegynyi fahéj

egy kiskanál római kömény

egy csokor petrezselyemzöld

olívaolaj

esetleg: sóban érlelt citrom

A hagymát karikázd vékonyra, a cukkínit szeld falatnyi darabokra. A római köményt pirítás után őröld meg mozsárban, a fokhagymával, harisszával és fahéjjal passzírozd masszává. Olívaolajon pirítsd meg hirtelen a zöldségeket, majd kanalazd hozzá a fűszerpasztát. Pár másodperc alatt felszabadulnak az ízek, löttyins hozzá egy kis vizet, szórd meg aprított petrezselyemmel. Ha van sóban értelt citromod, vékony csíkokra szelve keverd a kész ételhez. Kuszkusszal tálaltam.

Ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr3318089902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spooon 1...2...3! 2012.09.12. 07:33:52

Kösz, Anyez!
süti beállítások módosítása