SPOOON 1-2-3

Fehérjebomba

2012. augusztus 16. - Bezzegh Éva

Nem vagyok egy mackós típus. Gyúrhatok (-nék) én akármennyit, akkor is skinny maradok. Nemrég tudtam meg, hogy az izomtömeg növeléséhez rengeteget kellene enni; napi ötször, húst, húst és húst. A hússal pedig egyre inkább hadilábon állok. Megoldható-e ez a fehérjebevitel más forrásból? Nem. Csak a hús tartalmaza az összes aminosavat, amire szükség van a test építéséhez. Esetleg a proteinitalok, de azokat én meg nem iszom. Szójával, hüvelyesekkel lehet próbálkozni, az eredmény kétséges. Azért kap a dolog egy sanszot.

FEHÉRBAB PARADICSOMMAL ÉS FENYŐMAGGAL

kell hozzá

fehérbab (nekem konzerv volt itthon, a szárazat be kell áztatni egy éjszakára)

koktélparadicsom

fenyőmag

2-4 gerezd fokhagyma

(friss) kakukkfű

olívaolaj

A babot csepegtesd le, a fokhagymát szeld vékonyra, a kakukkfű leveleit húzd le a szárról. Hevíts olívaolajat, pirítsd ropogósra a fokhagyma felét és a fenyőmagot, majd párold meg az egész koktélparadicsomokat. Egy-két perc után kezd megrogyni a paradicsom, ekkor borítsd hozzá a maradék fokhagymát és a babot. Sózd, borsozd, hintsd meg a kakukkfűvel. Köretnek vagy önmagában is megállja a helyét.

Ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr7318089892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

andrea 2012.08.19. 19:21:15

Szia Ádám,én úgy tudom, hogy igaz ugyan, hogy a húsfélék önmagukban tartalmazzák az összes esszenciális aminosavat (de a tojás, a tejtermékek és a hal is!) és a növények nem, de ettől még a növényi fehérjék jó párosításával be lehet vinni a szükséges fehérjéket (hüvelyesek+gabonafélék).
Klasszikus társítások: pl. dhal+rizs, bab+kukorica, hummus/falafel+pita, csicseriborsó+kuszkusz, babsaláta+tabulé.Ajánlom figyelmedbe a 'Nélkülözhetetlen vegetáriánus könyv' elején levő összefoglalókat illetve további utánaolvasást, ha érdekel a téma.Üdv,
andrea

Spooon 1...2...3! 2012.08.19. 21:14:16

Köszönöm, Andi, utánanézek! Az internet tudománya itt megállt, a könyvek talán többet mondanak. ;-)
süti beállítások módosítása