SPOOON 1-2-3

Perces sznekk

2012. július 11. - Bezzegh Éva

Az én nagyobbik lányom - gyakorlatikag asszem, kimondhatom - sznekkfüggő. A sznekk annyit tesz, ugye, hogy nass. Ő ezt a szót szerencsére "morning snack", azaz tízórai és "afternoon snack", azaz uzsonna formájában ismerte meg az oviban, tehát amikor azt mondja sznekk, akkor nem feltétlenül akar nyalakodni (dehogyneeeeeem!!!!), hanem valami étkezések közötti étkezést szeretne bonyolítani, jobbára édes ízűt. (Vajon ez az út a nyers táplálkozáshoz fog vezetni? Kétlem.) Erre a célra az én autómban rendszeresítettem a DM remek kínálatából származó jónéhány 100%-os aszalt gyümölcsszeletet, magvakat, puffasztott cuccokat, olyanokat, amik előre gyártott és csomagolt formában bírják a gyűrődést időben, térben, a napon állást (csokis dolgok kizárva - csak télen), stb., egyben egészségesek is. Amikor viszont itt a nyár, és itthon vagyunk együtt, a hűtő meg tele a hétvégén bevásárolt finomabbnál finomabb biogyümölcsökkel, akkor persze bolond lennék előregyártottat, csomagoltat adni.

Ez egy kedvenc párperces. Az áfonya a békéscsabai termelői piacról jött egy nénitől, aki az erdélyi magasokból hozza az igazi hegyi erdei áfonyát. Rajtunk kívül még a macik lehetnek nagy rajongói, ezért ilyentájt hétről hétre drukkolunk, hogy a szüretelő fiatalok és a medve ne egy időben kapjanak kedvet az erdei csemegéhez.

ERDEI ÁFONYÁS, LIME-OS JOGHURT MÉZES KÖLESPUFFANCSOKKAL

hozzávalók

2 marék erdei áfonya

2ek méz

1/4 lime leve

2dl natúr joghurt

kevés reszelt lime-héj (nekem most csak citrom volt itthon)

1 marék puffasztott mézes köles

Az áfonyát megmosom, tálba teszem, rácsorgatom a mézet valamint a lime levét, és villával jól összetöröm, összekeverem. Egy pohár aljába kanalazom az ízesített áfonya felét, rászórom a kölespuffancsot, rárétegzem a joghurtot, végül beborítom a maradék áfonyával, és esetleg reszelek rá a lime héjából.

Friss, üde és teljesen természetes, ráadásul tényleg percek alatt kész. Ugye, hogy nem egy ördőngősség? Bármilyen gyümölcsből kivitelezhető. Itt egy testvérrecept korábbról sárgabarckból - most az is aktuális.

Éva 


A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr9118089866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása