SPOOON 1-2-3

Van, aki forrón szereti

2011. június 22. - Bezzegh Éva

"Meghökkentően magas áron, 4.6 millió dollárért kelt el egy árverésen Marilyn Monroe filmtörténeti jelentőségű fehér ruhája, amelynek szoknyáját a Hétévi várakozás című filmben lebbentette fel a metróhuzat. A híres darabot Debbie Reynolds színésznő gyűjteményéből árverezte el egy aukciósház Californiában. A licit az első része volt annak az árveréssorozatnak, amelyen az idős hollywoodi csillag birtokában lévő filmes kincseket értékesítik. Debbie Reynolds gyűjteményében 3500 kosztüm, 20 ezer fénykép és több száz filmplakát és emléktárgy szerepel." írja a vasárnapi Index.

Ha Monroe, akkor nekem az örökzöld, a Van, aki forrón szereti jut az eszembe, ahol az akutálisan komikaként tündöklő színésznő mellett a filmben hatalmasat alakít a megszokott nevettető páros, Tony Curtis és Roger Moore. Nem lehet elégszer megnézni. 

Amikor ennek a meleg saláta ellentmondását magában hordozó posztnak címet választottam, önkéntelenül eszembe jutott a film. Mert igen, salátában is van forró... és van, aki úgy (is) szereti... vagy másképp forró: csípős. Van, aki úgy (is) szereti. Az én párommal akkor tudok jó eséllyel megetetni egy zöldségkaját, ha csíp. De dupla öröme volt, mert grillezett csirkét is kapott a csípős saltája mellé. Forrón, mert ő úgy is szereti.

FORRÓ CSICSERIBORSÓ-SALÁTA CUKKÍNIVEL, SZÁRÍTOTT PARADICSOMMAL

hozzávalók

a salátához

1ek a szárított paradicsom olajából

1 csomag újhagyma

1 kis cukkíni

frissen őrölt bors

1 üveg csicseriborsókonzerv (DM-ben adalékmentes bio kapható jó áron)

6-8 olajban ázott szárított paradicsom

1tk szárított chili

az öntethez

2ek a szárított paradicsom olajából

1/2 citrom leve

1 gerezd fokhagyma

Az olajat vasserpenyőben magas lángon felhevítem. A hagymákat megtisztítom, hosszában félbe vágom, felaprítom, és hozzáadom az olajhoz. A cukkínit félcentis kockákra vágom, mehet a hagyma után. Sózok, borsozok. Mivel magas lángon dolgozom, figyelni kell, hogy a zöldségek ugyan megpiruljanak, de ne égjenek oda. A csicseriborsóról leöntöm a levét, hozzákeverem a sült zöldségekehez. Az aszalt paradicsomot szintén feldarabolom, és a chilivel együtt (mehet bele egy kis szárított kakukkfű is igény szerint) elkeverem a borsóval-cukkínivel, majd elzárom alattuk a tüzet, és hagyom, hogy az edény melegen tartsa, amíg az öntetet elkészítem. Ehhez az olajat, a citromlevet a reszelt fokhagymával elkeverem. A salátát keverőtálba teszem, meglocsolom az öntettel, összeforgatom és még forrón kínálom.

Önmagában is fogyasztható komplett fogásként, de fehérjefüggők mellé biggyeszthetnek némi grill húst vagy halat.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr3518089608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása