SPOOON 1-2-3

Varróegylet

2011. február 16. - Bezzegh Éva

Így aposztrofálja magát az a brigád, ami nagy részben a régi főiskolai baráti társaság női tagjaiból áll, illetve néhány, azóta becsúszó szereléssel érkező tiszteletbeli taggal egészült ki. Össze-összegyűlünk. Van itt csajos csacsogás, kulináris kalandozás, tébolyult társasozás, fanatikus filmfalás, továbbá tervben pihentető pizsiparti, kínos képnézegetés, randalírozás, röhögés, ramazuri.

Ezeket a kis összejöveteleket hellyel-közzel lekíséri némi lágy alkohol. Mai vendéglátónk - és mellesleg az egyik leglelkesebb olvasónk, szintén gasztroőrült, ezo-Teri, MAC-guru -, Detti kérésére én estére ezzel a csokis tojáslikőrrel érkezem, amihez az ötletet a Hot Toddies könyvemből merítettem. Mit mondjak...? Ez azon receptek egyike, amit vagy nagyon elnyomtattak, vagy szimplán egy átalakításra szánt recept, mert komolyan hozzá kellett nyúni az arányokhoz, hogy iható... a végén még finom is legyen. Itt az én verzióm.

CSOKIS TOJÁSLIKŐR

hozzávalók

8 tojás

1.5 bögre méz (vagy nád-/nyírfacukor)

1/2 börge cukrozatlan kakaópor (én a Biopont biotermékét használom - a Sparban veszem)

2ek vaníliaesszencia

1.5dl sötét rum

1l kókusztej (vagy sima tej)

A tojás sárgáját és fehérjét elválasztom. Utóbbit alaposan lezárva hűtőbe teszem, előbbit a mézzel gépi habverővel felhabosítom, a kakaóporral alaposan összedolgozom, majd folyamatos habverés mellett hozzáöntöm a vaníliaesszenciát, a rumot, végül a kókusztejet. (Ha nincs gépi habverő a háztartásban, ez a folyamat egy turmixgépben is végigvihető.) A masszát pár órára hűtőbe teszem. Kínálás előtt a fehérjét egy csipet sóval lágyra (!!!) felverem, és óvatosan beleforgatom a csokis likőrbe. Kevés őrölt fahéjjal és egy vaníliarúddal fejezem be a poharakat.

Legközelebb olvasztott csokival fogom megpróbálni, kevés kardamommal, szegfűborssal és chilivel fűszerezve. Házi vaníliafagyival is finom lehet.

...Na és ugyanez csoki helyett kávéval? Hm?

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr1918089520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Detti 2011.02.19. 21:11:32

épp nyalakodom a maradékot.... közben pedig kuncogok az írásodon. megtisztelő hogy megemlítesz! ;))

Éva_spooon 2011.02.19. 21:50:50

Az Ezo Teri mosolyogtatott meg? :)

Detti 2011.02.20. 19:22:50

elsősorban az. és az első bekezdés is. tetszik!
süti beállítások módosítása