SPOOON 1-2-3

Még mindig a mandula

2010. november 04. - Bezzegh Éva

Gyorskaja. Ez mára már egy pejoratív értlemben használatos kifejezés, és azokra az olcsó alapanyagokból, korszerűtlen technikával előállított, állományjavított, ízfokozott, színezett és tartósított élelmiszerekre vonatkozik, amiket néhányszáz forint és egy percnyi várakozás után már tömhetünk is magunkba nagy megelégedéssel. (Már aki!) De annak, ami gyors, tényleg műanyagnak kell lennie, mikor semmiből nem áll összedobni egy-egy ízletes és egészséges kaját? ...A kérdés költői volt. Tudom a választ, és szeretném is hirdetni az igét. Többek között ezért is jött létre ez a blog.

MELEGEN FÜSTÖLT HEKKTATÁR MANDULÁVAL ÉS SZŐLŐVEL

hozzávalók

1 melegen füstölt hekktörzs (Uni-Food csinálja - Sparban, Culinarisban hozzáférhető)

1 marék piros és fehér szőlő vegyesen

1/2 lilahagyma

2ek kapribogyó

1/2 citrom vagy lime leve

1ek hámozott mandula

2 gerezd fokhagyma

1/2dl olívaolaj és/vagy szőlőmagolaj

, frissen őrölt bors

1/4 szerecsendió

1ek aprított friss vagy fagyasztott snidling

tálaláshoz madársaláta, estleg édeskömény a zöldjével és pirítós

A halat a bőrétől, a szálkáitól, a gerincétől megfosztom, és egy keverőtálba teszem. Villával összetöröm a húsát. Hozzáadom az olajat, a citromot, és elkeverem. A kapribogyót szinte pépesre aprítom. A szőlőszemeket megmosom, kimagozom, és apró kockákra darabolom, ahogy a lilahagymát és a mandulát is. A kapribogyót, szőlőt, a hagymát és a mandulát a halhoz adom kevés só, frissen őrölt bors, és az aprított snidling kíséretében. Továbbá belereszelem a tálba a fokhagymát és a szerecsendiót (ha van otthon, egy csipet csillagánizs is kerülhet bele). Az egészet alaposan összedolgozom.

Tálaláshoz két evőkanál segítségével galusákat formázok a haltatárból, amit szeletelt szőlővel, esetleg mandulával megdíszítek. Madársalátával körítem. Ha van édesköményem, félbevágom, és a rétegeit kis hajókként teszem a tányérra, amibe belebiggyeszthetem a tatáradagokat, a tetejüket pedig megszórhatom az édeskömény zöldjével. Igény szerint pirítóssal kínálom.

Ez reggelire, ebédre, előételnek, vendégvárónak, salátának, pinikezéshez egyaránt jó, és ahogy elnéztem, a gyerekek is szeretik.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr3418089426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása