A hét szinte hangtalanul telt. Már ami az itteni bejegyzéseket illeti. Ennek egyik oka, hogy végül megráztuk magunkat, és Mautner Zsófi bátorítására mégis csak nekiszaladtunk, ennek eredményeképpen pedig a hétvégén előálltunk egy... kettő... több receptötlettel az "Édesvízi hal vörös- vagy fehérboros hallevesben avagy 'názsban'" kiírásra a Czifray-versenykurzus 4. fordulója keretében. Egyszóval megint indulunk. ...És megint sikerült 10 receptes kollázst beadnunk. Kitaláltuk, lefőztük, kitálaltuk, megörökítettük, lejegyeztük, beküldtük. Túl vagyunk. Reméljük, jó lesz! Tehát a főzés nem maradt el, de a produktumot csak a verseny után tudjuk Nektek megmutatni. Addig álljon itt egy gyors hétköznapi spooontán agymenés nyomán asztalra tett vacsora.
SZÁRÍTOTT PARADICSOMOS, DIÓS RICOTTÁVAL TÖLTÖTT CSIRKECOMBOK PÁRMAI KÖNTÖSBEN
hozzávalók
4 tanyasi csirkecomb
só, frissen őrölt bors
3ek olívaolaj
4 szelet pármai sonka
20dkg koktélparadicsom/köte+alma és/vagy krumpli
a töltelékhez
25dkg ricotta
1 újhagyma
1 nagy marék dió
6-8db szárított paradicsom/vagy aszalt szilva
6 levél friss bazsalikom
só, bors
1/4 szerecsendió
A csirkéket picit besózom, borsozom, olívaolajjal megöntözöm, és félreteszem.
A töltelékhez a diót, a szárított paradicsomot (vagy aszalt szilvát), a bazsalikomot és az újhagymát felaprítom, egy tálba teszem. Hozzáadom a ricottát, kevés sóval, frissen őrölt borssal ízesítem, végül belereszelem a szerecsendiót. Alaposan összedolgozom a krémet. (Itt bekapcsolom a sültőt 180 fokra.) A csirkecombok tetején lévő bőrt az ujjammal óvatosan fellazítom csak annyira, hogy egy zsebet alkosson, de ne váljon el a hústól oldalt. A zsebeket egyenletesen megtöltöm a ricottás krémmel, és a bőrt rásímítom úgy, hogy zárjon. Végül minden combra egy pármai sonkát tekerek. A húsokat elrendezem egy hőálló tálban, ráborítom a miniparadicsomokat (szárastól), és mehet is a sütőbe másfél órára.
Ha ügyes vagy, akkor figyelsz a pármai sonka és a szárított paradicsom sótartalmára, és nem sózod el az ételt. És ha így teszed, tetszeni fog. Utólag azon gondolkoztam, hogy paradicsom helyett almát és/vagy körtét pakolhattam volna a tálba, hogy együtt süljön a combokkal a hús szaftjában... majd legközelebb.
Köretnek zöldsaláta vagy szénhidrátoroknak vele sült krumpli ajánlott.
Éva