SPOOON 1-2-3

Teljes készültségben

2010. október 07. - Bezzegh Éva

A hét szinte hangtalanul telt. Már ami az itteni bejegyzéseket illeti. Ennek egyik oka, hogy végül megráztuk magunkat, és Mautner Zsófi bátorítására mégis csak nekiszaladtunk, ennek eredményeképpen pedig a hétvégén előálltunk egy... kettő... több receptötlettel az "Édesvízi hal vörös- vagy fehérboros hallevesben avagy 'názsban'" kiírásra a Czifray-versenykurzus 4. fordulója keretében. Egyszóval megint indulunk. ...És megint sikerült 10 receptes kollázst beadnunk. Kitaláltuk, lefőztük, kitálaltuk, megörökítettük, lejegyeztük, beküldtük. Túl vagyunk. Reméljük, jó lesz! Tehát a főzés nem maradt el, de a produktumot csak a verseny után tudjuk Nektek megmutatni. Addig álljon itt egy gyors hétköznapi spooontán agymenés nyomán asztalra tett vacsora.

SZÁRÍTOTT PARADICSOMOS, DIÓS RICOTTÁVAL TÖLTÖTT CSIRKECOMBOK PÁRMAI KÖNTÖSBEN

hozzávalók

4 tanyasi csirkecomb

, frissen őrölt bors

3ek olívaolaj

4 szelet pármai sonka

20dkg koktélparadicsom/köte+alma és/vagy krumpli

a töltelékhez

25dkg ricotta 

1 újhagyma

1 nagy marék dió

6-8db szárított paradicsom/vagy aszalt szilva

6 levél friss bazsalikom

só, bors

1/4 szerecsendió

A csirkéket picit besózom, borsozom, olívaolajjal megöntözöm, és félreteszem. 

A töltelékhez a diót, a szárított paradicsomot (vagy aszalt szilvát), a bazsalikomot és az újhagymát felaprítom, egy tálba teszem. Hozzáadom a ricottát, kevés sóval, frissen őrölt borssal ízesítem, végül belereszelem a szerecsendiót. Alaposan összedolgozom a krémet. (Itt bekapcsolom a sültőt 180 fokra.) A csirkecombok tetején lévő bőrt az ujjammal óvatosan fellazítom csak annyira, hogy egy zsebet alkosson, de ne váljon el a hústól oldalt. A zsebeket egyenletesen megtöltöm a ricottás krémmel, és a bőrt rásímítom úgy, hogy zárjon. Végül minden combra egy pármai sonkát tekerek. A húsokat elrendezem egy hőálló tálban, ráborítom a miniparadicsomokat (szárastól), és mehet is a sütőbe másfél órára.

Ha ügyes vagy, akkor figyelsz a pármai sonka és a szárított paradicsom sótartalmára, és nem sózod el az ételt. És ha így teszed, tetszeni fog. Utólag azon gondolkoztam, hogy paradicsom helyett almát és/vagy körtét pakolhattam volna a tálba, hogy együtt süljön a combokkal a hús szaftjában... majd legközelebb.

Köretnek zöldsaláta vagy szénhidrátoroknak vele sült krumpli ajánlott.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr9018089394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dorci_spooon 2010.10.08. 08:47:00

I like it! yummy! de csakis zöldsalival!

Detti 2010.10.19. 05:09:21

én már megint a csirkemellel jönnék... tekerhetem abba is? :)

gmarisk 2010.11.06. 18:24:19

Ez valami mennyei lett! Normál parit tettem bele szárított híján, de így is elképesztő.
Ez lesz a karácsonyi menü egyik oszlopa! :)

Éva_spooon 2010.11.08. 00:14:20

Detti, nem válaszoltam??????? Pedig teljesen előttem van, ahogy bepötyögöm, hogy semmi akadálya! Tekerd mellbe, ha azt jobban szereted!

Éva_spooon 2010.11.08. 00:20:43

Gmarisk, megtisztelő, hogy ilyen előkelő helyre, egy karácsonyi vacsorákínálatba sorolod a fenti receptet! Tartok azért tőle, hogy a kimondottan Karácsonyra szánt receptjeink még majd megingathatják ennek a helyét a menüsorban. :)

Detti 2010.11.11. 20:16:37

...azt mondta,ha megcsinálom combból, azért azt is megeszi... :)

Éva_spooon 2010.11.12. 12:32:11

Na, tessék! Ízlést formálsz, hatsz az emberedre. Meg is tudja, hogy mi a jó! :DDD

Judyt 2011.11.21. 22:49:47

Már jóideje szemezek vele, ma végre a megvalósítás fázisába ért a dolog ;) Nekem bejött :)

Éva_spooon 2011.12.05. 09:15:41

Nagyon jó hír. Bátorítalak, hogy ess neki a többi egyszeregy receptünknek is, hátha azok kapcsán is hasonló élményed lesz!
süti beállítások módosítása