SPOOON 1-2-3

Egy gyors numera

2010. július 01. - Bezzegh Éva

Ez megint csak egy tízperces aktus, de amilyen gyors, legalább olyan kellemes. A konyhapult tetején és a főzőlapon érdemes csinálni. Emlékeim szerint az Elle mutatott be minket egymásnak. Szexi egy darab - azonnal a magamévá tettem!

PIKÁNS MELEG KARFIOLSALÁTA

Hozzávalók

1 fej karfiol

só és egy csipet nyers nádcukor

5 gerezd fokhagyma

4 friss piros chilipaprika

2ek olívaolaj

1 doboz ajóka

1 citrom leve

egy nagy csokor petrezselyem

, frissen őrölt bors

A kariolt rózsáira szedem, a leveleit felcsíkozom, mindent együtt megmosok, sóval, pici nádcukorral összeforgatok, és párolóedényben gőz fölött lefedve puhára párolok. Amíg a karfiol a leveleivel párolódik, az olajat egy serpenyőben felforrósítom. A chiliket kimagozom és felkockázom, hozzáadom az olajohoz, majd mehet hozzá a lecsöpögtetett és szintén felaprított ajóka, végül a fokhagymát reszelem bele az olajba. Picit lepirítom őket, de csak annyira, hogy az olaj átvegye az ízeket. Az idő közben megpuhult karfiolt és leveleit a pikáns olajos szószba beleforgatom, a citrom levét ráfacsarom, és tálalom apróra vágott petrezselyemmel meghintve.

Isteni volt!

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr4718089292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása