Ez megint csak egy tízperces aktus, de amilyen gyors, legalább olyan kellemes. A konyhapult tetején és a főzőlapon érdemes csinálni. Emlékeim szerint az Elle mutatott be minket egymásnak. Szexi egy darab - azonnal a magamévá tettem!
PIKÁNS MELEG KARFIOLSALÁTA
Hozzávalók
1 fej karfiol
só és egy csipet nyers nádcukor
5 gerezd fokhagyma
4 friss piros chilipaprika
2ek olívaolaj
1 doboz ajóka
1 citrom leve
egy nagy csokor petrezselyem
só, frissen őrölt bors
A kariolt rózsáira szedem, a leveleit felcsíkozom, mindent együtt megmosok, sóval, pici nádcukorral összeforgatok, és párolóedényben gőz fölött lefedve puhára párolok. Amíg a karfiol a leveleivel párolódik, az olajat egy serpenyőben felforrósítom. A chiliket kimagozom és felkockázom, hozzáadom az olajohoz, majd mehet hozzá a lecsöpögtetett és szintén felaprított ajóka, végül a fokhagymát reszelem bele az olajba. Picit lepirítom őket, de csak annyira, hogy az olaj átvegye az ízeket. Az idő közben megpuhult karfiolt és leveleit a pikáns olajos szószba beleforgatom, a citrom levét ráfacsarom, és tálalom apróra vágott petrezselyemmel meghintve.
Isteni volt!
Éva