SPOOON 1-2-3

Csendes hétköznap

2014. január 27. - Bezzegh Éva

Amikor minden rendben megy, mert bár sok a dolog, de nincs fennakadás, akkor marad kapacitás az agyban kitalálni, hogy ezúttal milyen együttállást szánjak a már-már megszokott hozzávalóknak, amik a hűtőben lapulnak.

KAKUKKFÜVES-CITROMOS LANGYOS SÜLT KELBIMBÓSALÁTA MADULÁVAL, DALMÁT SONKACHIPSSZEL, PARMEZÁNNAL

hozzávalók

30dkg kelbimbó

3ek olívaolaj

1tk

frissen őrölt bors

1tk kakukkfű

1 citrom héja és egy 1/2 leve

10dk hántolatlan egész mandula

2 szelet dalmát vagy pármai sonka (elhagyható)

tálaláshoz parmezánforgács

A sütőt 180 fokra állítom. A kelbimbókat szükség szerint megtisztítom, félbevágom, és egy keverőtálban alaposan összeforgatom a sóval, borssal, olívaolajjal és kakukkfűvel. 

Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, elterítem rajta a kelbimbókat úgy, hogy a vágott felük elfelé legyen. Ráreszelem a citrom héját, közé szórom a mandulát, a sütőpapír szabadon maradt felületére ráfektetem a sonkaszeleteket, és az egészet 15-20 percre betolom a forró sütőbe.

Amikor a kelbimbó és a mandula már kicsit megpirult, a sonka pedig megsült, kiveszem a tepsit. A sonkákat félreteszem hűlni, hogy roppanóssá váljanak. A sütőpapírral összeterelem a kelbimbókat és a mandulákat, majd két tányérban elosztom, meglocsolom a citrom levével, parmezánt forgácsolok rá, végül beleállítom a salátákba a sonkacshipseket.

Jó étvágyat!

Éva

 

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr8318090314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása