SPOOON 1-2-3

Lilaláz

2011. október 02. - Bezzegh Éva

A lakberendezés minimál vonalában hasít a lila. Szerény véleményem szerint a lila a konyhában is az egyik legszebb szín, legyen szó a szederről, a padlizsánról, a célkáról, a káposztáról, a hagymáról, és még sorolhatnám. 

Ezt az ételt kevésbé az ízek, semmint a színek inspirálták, és az a megfigyelés, hogy az azonos színű alapanyagok gyakran remekül passzolnak egymással (pl. sütőtök, narancs, répa).

SZILVÁS-LILAHAGYMÁS KÁPOSZTASALÁTA

hozzávalók

2 fej lilahagyma

1 kis fej lilakáposzta

1/2kg szilva

1 citrom julienne-re vágott héja

az öntethez

4ek olívaolaj

1ek szezámolaj

1 citrom leve

1ek juharszirup

friss bors

tálaláskor passzol hozzá egy kis durvára vágott dió is ízlés szerint

A hagymát meghámozom, a káposztát a külső leveitől megfosztom, mindkét zöldséget félbe vágom, utóbbinak kivágom a torzsáját, és legyalulom őket vékonyra. A citrom legkülső héját hosszanti sávokban egy késsel lehámozom, a fehér héjrészt, ha maradt, eltávolítom, és a tiszta sárga héjat hosszában gyufaszálra vágom. A szilvákat megmosom, félbe vágom, kimagozom, és hosszában gerezdekre szelem. A salátát alaposan elkeverem, és félreteszem, amíg az öntetet összeállítom. Végül a nyakonöntöm vele a salátámat, jól összeforgatom, alaposan megborsozom, és ha szeretném, durvára vágott dióval meghintem. (Ha valaki megszállott csípőspárti, friss piros chilit is nyugostan adhat hozzá.)

Én magában ettem, egy jó vad- vagy akár halszték mellé is el tudom képzelni.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr6818089642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása