SPOOON 1-2-3

Éjjeli bagoly

2010. július 01. - Bezzegh Éva

Úgy adódott, hogy erre a pár napra besűrűsödtek a tennivalók, úgyhogy míg a család az igazak álmát alussza, én az egyéb teendők mellett blogot símogatok, redezgetek, fejlesztgetek... És ha már itt vagyok, akkor felrakom a reggeli kávék mellé szánt posztomat is, így pont, mint aki jól végezte dolgát, holnap csinálhatok egy monitormentes, strandolós napot a nyáriszünetes legkisebbel.

Apropo: legkisebb! Óriási áttörés salátafronton: Lola 3 és fél éves létére egyik percről a másikra megynyitotta az eddig vaslakattal lezárt képzeletbeli kapuit, és tegnap óta a legnyersebb és eddig a leginkább általa elutasított kategóriába tartozó salátaétkeket elkezdte velem együtt lelkesen fogyasztani. Amolyan csajtáboros hangulatban. Heverünk hason a teraszon, méregetjük az idei nyárral újra felkerült bokaláncainkat, csodáljuk az ő friss matricatetkóját a másik bokáján, és két menet társas és csevely között ropogtatjuk a nyers zöldségeket és salátaleveleket, ma épp ebben a formában:

MENTÁS, UBORKÁS TONHALSALÁTA GRILLEZETT PITÁBA TÖLTVE HIDEG JOGHURTTAL

Hozzávalók

4 pitakenyér (én a Culiban vettem nem erszényes fagyasztottat, de a kis zsebek is tökéletesek a sarki töröktől)

1 fej jégsaláta

2 szál újhagyma

1 kígyóuborka

2 doboz lecsöpögtetett konzerv tonhal

2ek extraszűz olívaolaj

1/2 citrom leve

egy marék friss mentalevél

, frissen őrölt bors

4dl natúr joghurt

A vasserpenyő alá begyújottam. Az újhagymát és az uborkát kis kockákra vágom, a jégsalátát csíkokra, a mentát pedig felaprítom. A pitát rádobom a felforrósodott rácsokra. A salátát, az uborkát, a mentát, a hagymát és a tonhalat egy nagy tálba beleborítom, meglocsolom az olívaolajjal, a citromlével, sózom, borsozom, és alaposan összeforgatom. A meggrillezett pitába, miután az egy kicsit kihűlt, beletöltöm, és natúr joghurt kíséretében tálalom.

Üdítő nyári párperces...

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr3018089290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása